De 6+ vigtigste bøger om mænd og kærlighed, mens du er single

bedste bøger for singlekvinder

Bøger om kærlighed - hvilke er de vigtigste at læse, mens du er single? For efterhånden en del år siden satte jeg mig for at udforske kærlighed og dating efter en ulykkelig forelskelse.

Jeg vendte mig mod bøgerne for at få svar, men der er så mange selvhjælpsbøger om kærlighed og parforhold, så hvilke er gode, når man er single?

De bøger, jeg har valgt ud her, er især til dig, der ikke forstår, hvorfor kærlighed og parforhold altid er så frustrerende, når nu alle andre virker til at være enige om, at det er det, der gør livet værd at leve.   Sådan havde jeg det selv.  

Selvudvikling for singler

Jeg følte, at jeg simpelthen gik glip af livet, når jeg ikke havde en kæreste, der gjorde mig lykkelig.  

Efter at have læst en masse bøger om kærlighed og selvudvikling, gik det op for mig, at jeg gennem mit liv var blevet fyldt med historier om, hvordan kærlighed skal være.  

Historier, som ikke rigtig har noget med virkeligheden at gøre - og derfor kunne jeg selvfølgelig heller ikke få kærligheden til at fungere i det virkelige liv.  

Jeg troede, at når jeg fandt den helt rigtige kæreste, så ville den "sult" eller mangel, jeg følte, forsvinde. Men det gjorde den aldrig helt. 

Bøger om kærlighed og selvudvikling

At læse en masse bøger om kærlighed og selvudvikling har fuldstændig ændret min tankegang.  

Det gik op for mig, at meget af det, mange af os går og tror om kærlighed, slet ikke passer.  

Derfor har jeg her samlet nogle af de - efter min mening - vigtigste bøger om kærlighed for dig, der er single og er frustreret over kærlighed.  

Du kan også læse dem, hvis du vil blive klogere på dig selv og udforske/udfordre, hvad du tror, du ved, om kærlighed.

Bøger til efter en skilsmisse

Der er både bøger til dig, der lige er blevet single - f.eks. efter en skilsmisse - men også til dig, der har været single i noget tid og er ved at være træt af det.  

Helt ubeskedent og uden at rødme vil jeg begynde med de to bøger, jeg selv har været med til at skrive.  

Det tør jeg godt af to grunde:  

  1. Jeg har fået SÅ mange beskeder og tilbagemeldinger fra singlekvinder, der har læst dem og føler sig set og forstået og hjulpet videre.
  2. Jeg har selv gået igennem alt det, der bliver beskrevet i de bøger, og derfor ved jeg, at du kan læse dem og finde din egen vej ud af sult og savn efter en kæreste.


den dag jeg stoppede med at græde over mænd_forside31. Den dag jeg stoppede med at græde over mænd

- 23 hemmeligheder, halve sandheder og hele løgne om kærlighed og dating  

Bogen handler om, hvordan du stopper med at græde over mænd.

RIGTIG mange smukke, kloge, velfungerende kvinder, der har det godt på de fleste andre områder af deres liv, bøvler med kærligheden. Med en indre følelse af mangel og en sult efter en kæreste.  

Manglen og sulten får os til at gøre de mærkeligste ting for at være lettere at elske. Men du kan ikke gætte, hvad mænd vil have. Du kan kun være dig.  

Bogen er en personlig beretning om at stoppe med at græde over mænd - og de hemmeligheder og løgne jeg stødte på hen ad vejen, som forhindrede mig i at være glad uden en mand.  

Læs mere og bestil bogen her >>    

 

Elsker-mig-for-evigt-shop12. Elsker mig for evigt

- 12 hemmeligheder til et lykkelig liv som single  

Bogen her har jeg skrevet i samarbejde med psykolog Mette Holm. Den indeholder 12 psykologiske værktøjer til dig, der er single, ligesom jeg fortæller mine oplevelser med at have været igennem de 12 "faser" i bogen. 

Der er også interviews med andre singlekvinder, som fortæller, hvordan de har det med at være single. F.eks. fortæller de om, hvordan de nyder friheden og de gode ting og finder fred med det, der godt kan gøre lidt nas ved at være single.  

Bogen er solgt i over 3.000 eksemplarer.  

Læs mere og bestil bogen her >>

 


elsk-dig-selv-og-bliv-elsket_bog for singler3. Elsk dig selv og bliv elsket

Hver især bruger vi alt for meget tid på at tænke og tale dårligt om os selv, og det vil sexolog Joan Ørting lave om på med denne bog.  

Først når du kan elske dig selv, er du ifølge hende i stand til at blive elsket af andre.  

Du skal være sammen med dig selv hele livet, så hvorfor ikke blive din egen bedste veninde?  

Bogen er ikke kun for singler, men den er enormt relevant at læse, mens du er single. Det er nemt at føle sig ensom og uelsket uden en kæreste, og i denne bog ser du, hvad det gør ved dig, og hvordan du kan ændre det.  

Læs mere og bestil bogen her >>    

 

 

elsk det som er - bøger for singlekvinder

4. Elsk det som er

The Work - fire spørgsmål, der kan ændre dit liv  

I denne bog guider Byron Katie dig til at undersøge dine tanker - er det virkelig sandt, hvad du tænker - bl.a. om dig selv, andre, kærlighed, at finde en kæreste.  

Den handler ikke specifik om kærlighed, men den giver dig et nærmest uundværligt værktøj til at se nærmere på kærligheden og parforhold - og alt muligt andet, der giver dig følelsesmæssig smerte.  

Læs mere og bestil bogen her >> 

 

den svære kærlighed - bøger for singler5. Den svære kærlighed

Om narcissisme og parforhold  

Bogen her af Christina Copty er egentlig skrevet til kvinder i parforhold, men har du en tendens til tit at falde for de forkerte mænd, så er den her bog ENORMT relevant.  

Den er til dig, hvis dine tidligere parforhold har været præget af store op- og nedture, hvor din kæreste f.eks. skiftevis behandlede dig som prinsesse og fjende?  

At der i begyndelsen har været en "kærlighedsstorm", hvor du følte dig begæret som aldrig før, men pludselig vender han rundt?  

Eller har oplevet, at han altid havde ret på bekostning af dig? At han var selvhævdende?  

I bogen beskriver Christina Copty, hvordan du genkender en narcissistisk mand og giver forklaringer på, hvorfor du falder for denne mandetype. Du vil også blive opmærksom på alle tegnene, så du kan nå at gå, inden du bliver alt for involveret.  

Læs mere og bestil bogen her >>    

 

Naar-kaerligheden-kammer-over--bog for singler6. Når kærligheden kammer over

Når kvinder elsker for meget - og når mænd gør  

Denne bog er til dig, der "elsker for meget, når du er i et forhold. Til dig, der tilsidesætter dig selv, når du er i et forhold.  

I "Når kærligheden kammer over" fortæller fire personer om, hvordan kærligheden udviklede sig til ubehagelige afhængighedsforhold.  

Bogen indeholder gode råd til at bryde destruktive kærlighedsmønstre og komme ud af dårlige parforhold.  

Bogen er skrevet af Heidi Korsgaard, som også fortæller sin personlige historie og opfordrer andre kvinder til at bryde ud og erobre magten over deres eget liv tilbage.  

Læs mere og bestil bogen her >>  

 

Andre selvhjælpsbøger, jeg vil anbefale dig, mens du er single:

Jeg har udover bøger om kærlighed, også haft stor glæde af mere generelle bøger om selvudvikling, som har hjulpet mig til at se nogle ting på en anden måde. Bl.a.:  

Sofia Mannings og Mie Madsen: Hvad vil du virkelig?  

Alle Pernille Melsteds bøger:

Find din passion
Udlev din passion
Sæt dig selv fri
Tag dit lys hjem  

Listerne opdateres løbende med nye bøger.  

Hvis du har forslag til bøger eller andre kommentarer, vil jeg elske at høre fra dig i kommentarfeltet herunder. Hvilke bøger har du haft glæde af og hvorfor?

Jeg glæder mig til at høre fra dig.  

4 kommentarer

Anne-Gitte

Dejlig befriende læsning, men også forstemmende at den såkaldte kærlighed er så fyldt med alt mulig andet end kærlighed, at det ofte er sådan at mænd og kvinder har helt forskellig indfaldsvinkel, det er ihvertfald det jeg oplever, så tak for dine kloge ord, så godt at kvinder begynder at åbne munden og stå ved sig selv. Kh Gitte
Læs mere
Læs mindre
Pia Loulou

Tak Gitte. Dine ord gør mig glad. Jeg synes, det er enormt vigtigt at "uddanne" sig inden for kærlighed, så man kan stå stærkere i alle følelserne og ikke bliver væltet omkuld - OG måske begynder at forstå sine egne mønstre bedre. Kh. PiaLoulou - Loulou's Library
Læs mere
Læs mindre
Anne Wester

Jeg har haft stor glæde af Robin Norwoods "Kvinder der elsker for meget".
Læs mere
Læs mindre
Tak for oversigten over bøger. Jeg kan tilføje Vitha Weitemeyers Forelsket i en drøm
Læs mere
Læs mindre

Skriv en kommentar