Manifest: Sådan kan dine "sjæle-veninder" genkende dig

photo-1529333166437-7750a6dd5a70

"Hvis du vil møde nye mennesker, skal du læse til jordemoder," var der engang en, der sagde til mig.  

"Hvorfor det?" spurgte jeg og lagde mit ansigt i undrende folder.  

"Der kommer du til at møde masser af NYE mennesker. Helt NYE mennesker," sagde han.  

Tø hø.  

Det er ikke den type nye mennesker, det handler om her. Her handler det om at møde nye mennesker som voksen, mens du er single - mere specifikt nye veninder, der nærer dig og din sjæl. Dine "sjæle-veninder" kan vi kalde dem.  

Lær at finde nye veninder

Da jeg var yngre, var veninder bare noget, jeg havde. Jeg tænkte ikke så meget over det. Nye kom til - andre gik.  

Det var først senere, at mit liv pludselig begyndte at føles ret stille. Jeg var lige blevet færdig på Journalisthøjskolen, og veninderne derfra flyttede væk.  

Det var også i den periode, hvor mine andre veninders reaktion på en udebleven menstruation skiftede fra "Fuuuuuuck, hvad gør jeg, mit liv er ovre, huuulk" til: "Jubiiii!"  

Så som ca. 30-årig skulle jeg lære at finde veninder helt fra bunden.  

Det var svært, skulle jeg hilse og sige, når du er den type, der helst vil inviteres af andre - og er slem til at udskyde ubehagelige ting.

"Jeg gør det næste weekend," sagde jeg til mig selv i lang tid.  

Derfor fik jeg lyst til at skrive et lille manifest om at finde nye, nærende "sjæle-veninder" - på baggrund af tanker og følelser, jeg selv har haft i min egen proces.  

Find nye veninder-manifestet

1. Jeg deltager i arrangementer, der handler om at møde nye mennesker - uden at føle mig hævet over de andre.

Jeg er ikke vildt stolt over det, men jeg følte nok lidt, at det var under min værdighed at deltage i f.eks. single-arrangementer. Samtidig følte jeg heller ikke, at jeg havde andre valg. Det er ikke den bedste attitude at møde op med.  

2. Jeg tager af sted, selv om jeg er nervøs for at gøre det alene.

Tag evt. til arrangementer, hvor der er spisning, fordi så kommer du til at snakke med nogen imens. Det kan være lidt sværere at føle sig velkommen, hvis det er i en bar, og alle andre står og snakker i grupper.  

3. Jeg spørger og tager initiativ, selv om jeg risikerer en afvisning. Det går meget langsomt med at finde nye veninder, hvis du ikke selv tager initiativer.

Og det kan føles grænseoverskridende at spørge en, du ikke kender særlig godt, om I skal lave noget sammen. Men gør det alligevel, hvis det føles som om, I har noget tilfælles.  

4. Jeg står ved mig selv og siger til og fra, alt efter hvad jeg føler er rigtigt for mig - ikke for andre.

Det kan ikke betale sig at være andet end autentisk, når du møder nye mennesker. Dine "sjæleveninder" - dem, der løfter og støtter dig og interesserer sig for de samme ting som dig - kan ikke genkende dig, hvis du gemmer dig bag facader og masker.   Du gider jo alligevel heller ikke være sammen med mennesker, der tror, at du er noget andet, end du i virkeligheden er, vel?  

5. Jeg gør selv en indsats for at opretholde forbindelsen til nye veninder i mit liv.

Noget af det værste, jeg næsten kunne være engang, var "påtrængende" eller "klistret". Så jeg tog ikke så meget initiativ af frygt for at være netop det.  

Men det er jo i virkeligheden lige meget, om jeg spørger min nye veninde 10 gange, om vi skal ses, og hun kun har spurgt mig 3 gange? Hvis hun siger ja, når jeg spørger, og vi begge to hygger os, har alle jo vundet.  

Det er ikke nogens "tur" til at spørge, som jeg ellers engang troede.  


Hvis du kunne tænke dig at møde nye veninder, så tilmeld dig nyhedsbrevet via linket her, og få besked næste gang, der er "Mød nye veninder-madklub i Aarhus og København >>