Få den ultimative frihed: Slip sulten efter en kæreste

slip sulten efter en kæreste (1)

Du har sikkert hørt, at du ikke skal gå ud og handle, når du er meget sulten, for så er chancen for, at du vender hjem med noget, der ikke er godt for dig, stor.

Det princip kan du overføre til dating og kærlighed.

For hvis du er meget sulten efter en kæreste - hvis du føler, at livet bare kører forbi og ikke giver mening uden en kæreste - så ender du også tit med at komme ud fra en datingside med noget, der ikke er godt for dig.

Det er svært at tænke klart, når du er meget sulten.

Og det føles ufrit.

Men hvordan slipper du sulten efter en kæreste og sætter dig selv fri af sulten og afhængigheden?

Det kan du se i denne video:For at slippe sulten skal du give dig selv alt det, du længes efter, at en kæreste skal give dig.

Du skal fylde dig selv op - se ind i dine "tomrum" og finde ud af, hvad du mangler og give dig det.

Dine tomrum er følelsesmæssige behov, som ikke bliver opfyldt

Et følelsesmæssigt behov er dit behov for at føle en bestemt følelse. Det er behovet for at føle kærlighed f.eks.

Hvis du ikke føler nok kærlighed, føler du smerte og "sult" - og så kan du blive som en løve på jagt efter mad - som kaster sig over det første og det bedste, der ligner kærlighed.

Du kaster dig ind i et forhold, overser advarselstegn - laver historier inde i dit hoved om, hvor godt det kan blive - og du giver dig ikke tid til virkelig at mærke efter.


Føl følelsen, og bliv fri

De fleste forbinder kærlighed med noget, vi skal have fra andre, men faktisk er det lige meget, hvordan du kommer frem til at føle følelsen - så længe du føler den jævnligt, bliver dit følelsesmæssige behov opfyldt.

Det samme gælder andre følelsesmæssige behov som nærvær, omsorg, fællesskab, tryghed. Du kan selv give dig de følelser - og dermed fylde dig selv op, så du ikke dater på tom mave.


Hvordan giver du dig selv de følelser, du længes efter?

Spørg dig selv: Hvilke(n) følelse(r) savner jeg at få fra en kæreste?

Og så spørger du dig selv: Hvordan kan jeg give mig selv de(n) følelse?

Hvis det f.eks. er kærlighed - så spørg dig selv: Hvordan ville en anden få mig til at føle mig elsket?

Det kan f.eks. være ved

  1. at lytte til mig
  2. at bruge tid sammen med mig
  3. kropslig kontakt
  4. at føle, at du kan stole på ham.


Så gå din liste igennem, og spørg ind til, hvordan du kan give dig selv kærlighed gennem hvert punkt på listen - f.eks.:

1. Lytter jeg egentlig til mig selv?
Hvor tit bruger jeg uforstyrret tid til at mærke, hvad jeg egentlig tænker og føler? 

2. Bruger jeg egentlig tid sammen med mig selv?
Du er jo selvfølgelig sammen med dig selv hele tiden, men er du virkelig sammen med dig selv? (Du ville jo heller ikke synes, det var fedt, at din kæreste altid sad og gloede facebook, når I var sammen, vel? 
Så hvordan kan du lytte til dig selv og bruge tid med dig?)

Ved f.eks. at meditere eller skrive om, hvad du tænker og føler.

3. Kropslig kontakt
Det er nok lidt sværere at opfylde selv, men du kan komme et langt stykke af vejen - ved f.eks. at prioritere at investere i dig selv via massage eller kropsterapi. 

4. Kan jeg stole på mig selv?
Holder jeg, hvad jeg lover mig selv?

(At lære at stole på dig selv, vil sandsynligvis give dig rigtig meget - jeg lovede f.eks. tit mig selv alt muligt - spise sundere, motionere mere, droppe ham, jeg var forelsket i, og når han så igen ringede i en brandert, mødtes jeg alligevel med ham. Hvis andre lover dig noget, de ikke kan holde, så mister du jo også respekten og tilliden til dem, og det er det samme, når det er dig selv, du ikke kan stole på.)

Så start med at give dig selv det, du længes efter, at en kæreste skal give dig - måske bliver du ikke 100 procent "mæt", men du dæmper sulten i hver fald

Jamen, det gider jeg ikke bruge tid på, jeg vil bare have en kæreste, tænker du måske?

Når du ikke kan opfylde dine egne følelsesmæssige behov, er det ligesom, hvis du ikke har dine egne penge.

Så skal du hele tiden skal hen og spørge din kæreste om penge - det er ikke rart. Det giver frihed at have dine egne penge - og det giver frihed at kunne opfylde dine egne følelsesmæssige behov i høj grad.

Og følelser er følelser. Det, du længes efter, er ikke en kæreste, men at føle de følelser, du tror, en kæreste vil give dig.

Når du er afhængig af en kæreste for at få dine egne følelsesmæssige behov opfyldt, gør det dig afhængig af, at han/hun gør, som du vil, og er som du vil, før du kan være glad. 


Giver det mening?

Jeg oplever. at mange singlekvinder føler, at de mangler mening med livet, og at en kæreste ville give dem den mening. Så hvordan kan du give dig selv mening?

Da jeg var allermest sulten efter en kæreste, var jeg lige blevet færdig på Journalisthøjskolen, og mine veninder flyttede og begyndte at få børn og familie.

Det gav et kæmpe tomrum - det kan også være f.eks. efter en skilsmisse, eller når børnene bliver store, at der opstår et tomrum, hvor du får mulighed for at mærke dine følelsesmæssige behov.

Jeg begyndte dengang at læse til multimediedesigner og ville øve mig på at lave hjemmesider - og jeg lavede så en hjemmeside om at være single, og det gav meget mening for mig - på den måde begyndte jeg at give mig selv følelsen af, at jeg havde mening i mit liv.


Det er simpelt, men ikke let

Det er egentlig et simpelt "koncept" at slippe sulten: Lær, hvordan du føler de følelser, du længes efter - men det er ikke let, fordi du er ikke vant til at opfylde dine egne følelsesmæssige behov. 

Så det handler om at være bevidst om hver dag, hvilke følelser du har brug for at føle - og så sørge for, at du føler dem.

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!

Skriv en kommentar