Sådan "headhunter" du nye veninder

photo-1478131143081-80f7f84ca84d

Hvis du gerne vil møde nye veninder, tænker du måske, at du skal "ud og møde nye mennesker" - og håber på, at du møder nogen, du bliver veninder med.


Det kan jo også sagtens lykkes, men hvis du virkelig vil have meningsfyldte venskaber, så kan være svært at finde, hvis du ikke har en strategi. Bl.a, fordi det er svært som voksen at møde andre nok gange til, at det udvikler sig til et venskab.


Du kan jo ikke bare spørge nogen, du lige har mødt: "Skal vi være veninder?" (Eller, det kan du godt, men det er nok ikke den bedste strategi. Hvis en, jeg lige havde mødt, spurgte mig om det, ville jeg i hvert fald være lidt bange for, hvad personen ligger i "at være veninder" - hvad forventer hun mon?)


Men hvad kan du så gøre for at finde nye veninder?


I min bog "Venindebogen - sådan finder du nye singleveninder at nyde din frihed med" får du flere opskrifter - jeg skriver bl.a. om en enkel metode - som for mange nok vil være en markant anderledes måde at tænke på, når det gælder om at finde veninder.


Headhunt dine nye veninder


En af strategierne fra "Venindebogen" er: Tænk som en headhunter.


En headhunter er en, der tager initiativet - han/hun skal finde den rigtige person til et bestemt job - så han/hun skal f.eks.:


  • Analysere: Finde ud af, hvad jobbet indebærer
  • Søge: Gå ud og finde en kandidat, som har de rigtige kvalifikationer
  • Spørge: Stikke en føler ud: Er denne person mon interesseret i jobbet?


På samme måde kan du gribe det an, hvis du vil møde (de rigtige) nye veninder - det er en mere målrettet tilgang, end du måske er vant til.


Mange af os tænker, at venskaber er noget, der "bare sker" - men ved at headhunte de veninder, som føles mest meningsfulde for dig, hjælper du processen på vej:


Sådan finder du potentielle nye veninder


find de rigtige veninder for dig


1. Analyser: Find først ud af, hvilken type veninder, du gerne vil have - som er meningsfulde og sjove for netop dig

Dette trin er der ikke så mange, der er opmærksomme på.


Tit bliver det lidt tilfældigt, hvor man går hen og "møder nye mennesker", men hvad nu hvis du overvejer: Hvilken type veninder har du tidligere haft det godt med f.eks.? Hvad havde I til fælles? Hvad er en meningsfuld veninder for dig?


Jeg opdagede selv, at jeg kommer rigtig godt ud af det med andre kvinder, der er selvstændige eller interesserer sig for selvudvikling.


2. Søg: Gå til arrangementer/kurser eller opsøg miljøer, hvor du har sandsynlighed for at møde denne type

Find ud af, hvor du kan møde den type veninde, du ønsker dig.


Jeg mødte f.eks. nye veninder i begge de to kontorfællesskaber, jeg har siddet i - og til netværksmøder for selvstændige. På kurser om selvudvikling.


3. Spørg: Stik en føler ud: Virker hun interesseret i en ny veninde?

Tag f.eks. initiativet til en gåtur eller at følges ad til noget, I begge interesserer jer for. Du kan f.eks. spørge, om I skal være venner på Facebook eller LinkedIn eller Insta - eller hvad jeres type nu bruger af socialt medie. 


Skriv derefter til hende, at du syntes, hun var spændende, og skriv måske at du føler, I har meget til fælles - og om hun har lyst til at mødes evt. til en gåtur eller I kan følges til et arrangement om et emne, I begge interesserer jer for. F.eks. et foredrag eller undervisning i noget.


"Løb venskabet i gang"


Og så må du være forberedt på, at det er dig, der skal "løbe" venskabet i gang. Blive ved med at tage initiativer i noget tid - og så selv om hun ikke gør noget.


Hvis hun bliver ved med at sige ja, og I hygger jer, jamen så vil I jo blive veninder. Hvis ikke, jamen så løber det jo ud i sandet. 


Måske virker det her som almen viden for dig - det var det absolut ikke for mig. Jeg havde altid tænkt, at det med veninder var noget, der bare skete - men som voksen, måtte jeg bare erkende, at sandsynligheden for, at venskaber "bare sker" ikke så stor.


Du bliver nødt til selv at gøre noget.


Få flere strategier til at finde nye veninder

Veninderbogen

 

I "Venindebogen" får du flere strategier, du kan bruge. Også nogle hvor du lader du folk komme til dig i stedet for, at du er den opsøgende.


Du lærer f.eks. også at skabe den ideelle veninde-gruppe for dig - f.eks. hvis du ønsker dig en gruppe af single-veninder, der har den samme frihed som dig.

 

"Det var en øjenåbner at begynde at fokusere på, hvem jeg egentlig gerne vil være veninder med. Jeg tror, jeg har spændt ben for mig selv uden at ville det i hele processen med at finde veninder," skrev 40-årige Sofie fra København bl.a. til mig, da hun som en af de første havde læst "Venindebogen".